Print this page

Δες τι μπορείς να κάνεις με ένα μόνο αντικείμενο και μπόλικη φαντασία!

Το έργο Cuppaday του Paul Garbett δείχνει πόσα πολλά πράγματα μπορείτε να κάνετε με ένα αντικείμενο και μόνη συντροφιά τη δημιουργικότητά σας. Με έδρα του το Σίδνεϊ ο δημιουργός Paul Garbett είναι ο εγκέφαλος πίσω από το έργο που ονομάζεται Cuppaday. Ο Garbett χρησιμοποιεί απλά το iPhone του και το διαθέσιμο φυσικό φως για να τραβήξει κάθε μέρα μία διαφορετική φωτογραφία από το ίδιο ποτήρι. Η σειρά φωτογραφιών, τις οποίες ο δημιουργός ανεβάζει στο Instagram και το Tumblr είναι πολύ εντυπωσιακή!    

 

Cuppaday-Project01.jpg

Cuppaday-Project10.jpg

 

Η έμπνευσή του Garbett προήλθε από το γεγονός ότι ο ίδιος μουτζούρωνε πρόσωπα σε φλιτζάνια καφέ ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο και μια μέρα πήρε μια εικόνα και την ανέβασε στο Instagram, με στόχο περισσότερο την αρχειοθέτησή της και όχι κάτι άλλο. Η συνέχεια ήταν το Cuppaday.   

 

Cuppaday-Project09.jpg

 

Τα προσεγγίζω σαν μια δημιουργική έκφραση της σκέψης όπου το φλιτζάνι είναι ο καμβάς και η πρόκληση είναι να δημιουργηθεί κάτι διαφορετικό” λέει ο Garbett. "Έχω την τάση να εμπνέομαι από γεγονότα ή εμπειρίες στο άμεσο περιβάλλον μου. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα αυτής της συλλογής: η συλλογή Απόκριες, το φθινόπωρο κλπ.

Cuppaday-Project04.jpg

Cuppaday-Project02.jpg

Cuppaday-Project07.jpg

Σκοπός του Garbett είναι κάποια ημέρα να εκδώσει ένα βιβλίο που ο κόσμος θα απολαμβάνει μαζί με τον καφέ του. Λαμβάνοντας υπόψη το πόσο δημοφιλές είναι το έργο του σε Instagram και Tumblr, σύντομα θα τον πραγματοποιήσει!   

Cuppaday-Project11.jpg

Cuppaday-Project12.jpg

 

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}

 

 

Πηγή: http://www.thephoblographer.com/2014/04/25/paul-garbetts-cuppaday-project-shows-much-creativity-can-one-object
http://cuppaday.tumblr.com
All images by Paul Garbett - http://www.paulgarbett.com/