Print this page

Μέδουσα: Το δικέφαλο φίδι που τσακώνεται με τον εαυτό του!

 

Γνωρίστε τη Μέδουσα… Όπως λέει και το όνομά της, η Μέδουσα είναι ένα φίδι Ονδούρας το οποίο γεννήθηκε με δύο κεφάλια, ως αποτέλεσμα ανεπαρκούς διαχωρισμού των κυττάρων μονοζυγωτικών διδύμων. Κάθε της κεφάλι έχει δική του θέληση και σκέψη και είναι ικανό να ελέγξει το υπόλοιπο σώμα.

 

 

Τα δικέφαλα φίδια δεν επιβιώνουν για πολύ καιρό στη φύση, κι αυτό γιατί γενικά τα φίδια δεν τα πάνε καλά το ένα με το άλλο, επομένως η συνύπαρξη δύο φιδιών σε ένα σώμα μπορεί να φέρει άγριες συγκρούσεις για το φαγητό, ακόμα και καννιβαλισμό!

 

Με τη σωστή φροντίδα όμως, η Μέδουσα καταφέρνει και διατηρεί την ισορροπία της! Όπως θα δείτε και στο βίντεο, όσο τα δύο κεφάλια τρώνε ταυτόχρονα, όλα πάνε καλά. Όποιο κεφάλι όμως ολοκληρώσει το φαγητό του πρώτο, αμέσως εντοπίζει τη μυρωδιά του φαγητού του άλλου και προσπαθεί να επιτεθεί! Με ένα απλό τέχνασμα, οι φροντιστές ‘κρύβουν’ το κεφάλι που τρώει ακόμα και μετά από κάθε γεύμα, πλένουν τη Μέδουσα με νερό και σαπούνι, έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα ίχνος μυρωδιάς φαγητού που θα προκαλούσε έριδες ανάμεσα στα δύο κεφάλια!   

 

 

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}

 

 

Πηγή: http://www.iflscience.com/plants-and-animals/how-feed-two-headed-snake