Print this page

Το πιο μυστήριο βιβλίο του κόσμου!

 

Κανείς δεν μπορεί να το διαβάσει ή να το ερμηνεύσει! Πρόκειται για ένα βιβλίο 360 σελίδων. Φαίνεται να αναφέρεται σε ένα φανταστικό κόσμο, αφού είναι γεμάτο αφηρημένες και σουρεαλιστικές εικόνες, όλες ζωγραφισμένες στο χέρι. Το μυθιστόρημα ονομάζεται Codex Seraphinianus, και αποτελεί μια εγκυκλοπαίδεια ενός μυστικού και ανεξερεύνητου κόσμου.

 

 

Μέχρι σήμερα, η υπόθεσή του παραμένει ένα αίνιγμα για τους γλωσσολόγους, οι οποίοι δεν καν είναι σε θέση να προσδιορίσουν ποιο είναι το αλφάβητο που χρησιμοποίησε ο συγγραφέας.  

CodexSeraphinianus00.jpg

Το βιβλίο δεν ανήκει σε κάποια μακρινή εποχή, αλλά κυκλοφόρησε το 1981! Είναι έργο του Luigi Serafini, Ιταλού καλλιτέχνη και βιομηχανικού σχεδιαστή, ο οποίος χρειάστηκε περίπου 30 μήνες για να ολοκληρώσει το Codex, από το 1976 έως το 1978. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη γλώσσα και το συντακτικό που χρησιμοποιείται στο βιβλίο, απάντησε λέγοντας ότι πολλά από τα κείμενα ήταν το αποτέλεσμα «αυτόματης γραφής».  

CodexSeraphinianus0.jpg

Ο Serafini ήθελε να αναπαραγάγει τη συναισθηματική εμπειρία  των παιδιών όταν βλέπουν τα βιβλία και δεν μπορούν να τα διαβάσουν ακόμα αλλά έχουν μια αόριστη αίσθηση του τι οι λέξεις μπορεί να σημαίνουν.

 

Αντίγραφα του βιβλίου είναι δύσκολο να βρεθούν, αλλά μπορείτε να κατεβάσετε ολόκληρο το έργο σε μορφή PDF εδώ

 

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}

 

Πηγή: http://sobadsogood.com/2014/01/27/the-mysterious-book-that-nobody-can-read-or-decypher/