Print this page

Ένα μουσείο που χωράει στην τσέπη σας!

 

 

Περνώντας μια ολόκληρη ζωή συλλέγοντας περίεργα αντικείμενα ιστορικής σημασίας, ο σχεδιαστής Hans Fex σκοπεύει να δημιουργήσει μια σειρά από “μίνι μουσεία”.

 

 

 

Τα μουσεία θα είναι ουσιαστικά διαφανές πλαστικές θήκες μεγέθους τσέπης, εντός των οποίων θα βρίσκονται τα 'εκθέματα' σε μικρογραφία.

mini-mouseio01.jpg

Η συλλογή του Fex περιλαμβάνει τρίχες από μαμούθ, κομμάτια από το Τείχος του Βερολίνου, ένα τμήμα από το σπίτι του Αβραάμ Λίνκολν, απολιθωμένες ακαθαρσίες δεινοσαύρων και άλλα. Αυτά τα κομμάτια, υποστηρίζει ο Fex, προέρχονται από πανεπιστημιακούς καθηγητές ιστορίας και διάφορους άλλους ειδικούς και, σε μία περίπτωση, από τον ίδιο τον αστροναύτη Buzz Aldrin.

mini-mouseio04.jpg

Ο Fex, προκειμένου να προχωρήσει σε μαζική παραγωγή των μουσείων τσέπης, και προκειμένου να ανταποκριθεί στην πρόκληση της απόδοσης των εκθεμάτων στη σωστή τους αναλογία, θα χρειαστεί ειδικό - και ακριβό - εξοπλισμό.

 

Γι' αυτό και απευθύνεται στο ευρύ κοινό, στην εκστρατεία του στο Kickstarter: "Θα κάνω το κάθε μίνι μουσείο με το χέρι αλλά με την υποστήριξή σας, θα μπορέσω να αγοράσω τον κατάλληλο εξοπλισμό ώστε να τα κατασκευάσω σε μεγάλες ποσότητες", αναφέρει χαρακτηριστικά. 

 

 

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}

 

 

Πηγή: http://www.fastcoexist.com/3027024/a-mini-museum-full-of-crazy-artifacts-available-for-your-desk