Print this page

Μήπως βρήκαμε τη λύση στην παγκόσμια έλλειψη πόσιμου νερού;

 

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αναπτυσσόμενες χώρες είναι η έλλειψη πόσιμου νερού. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι πολλές χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν από διάφορες ασθένειες που σχετίζονται με ακριβώς αυτήν την έλλειψη.

 

 

Προκειμένου να δώσει λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα William Janssen, δημιούργησε το Desolenator. Μια συσκευή που μπορεί να προσφέρει καθαρό νερό σε πληθυσμούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

desolenatoropt.jpg

Το  Desolenator είναι μια συσκευή που κάνοντας χρήση της ηλιακής ενέργειας μπορεί να μετατρέψει όχι απλώς μολυσμένο αλλά ακόμη και θαλασσινό νερό σε πόσιμο.

Desolenator1.gif

Μάλιστα, σε αντίθεση με τους υπάρχοντες ηλιακούς αποστακτήρες, το Desolenator λειτουργεί αρκετά διαφορετικά. Καταρχάς είναι πολύ αποδοτικό καθώς μπορεί να παράγει μέχρι 14 λίτρα νερό ημερησίως. Επιπλέον δεν έχει κανένα κινούμενο μέρος. Το χαρακτηριστικό του αυτό το κάνει πολύ πιο ανθεκτικό με συνέπεια η διάρκεια ζωής του να μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 20 χρόνια.

Desolenator-4.png

Μάλιστα έχει ενδιαφέρον ότι ως συσκευή δεν χρειάζεται κάποια εξωτερική πηγή ενέργειας. Αντιθέτως είναι πλήρως αυτόνομο. Με άλλα λόγια μια τέλεια λύση για τους ανθρώπους που ζουν σε απομονωμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε ηλεκτρικό.  

 

 

 

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}

 

 

 

 

Πηγή: http://wonderfulengineering.com/desolenator-generates-clean-drinking-water-using-sunlight-only