Print this page

Care-o-Bot: το ρομπότ μπάτλερ!

 

 

 

Είτε είμαστε εξαιρετικά πολυάσχολοι, είτε περνάμε τη μέρα μας στον καναπέ, το να έχουμε έναν μπάτλερ που θα μας βοηθάει στο σπίτι είναι κάτι που σίγουρα θα το εκτιμούσαμε.

 

 

 

 

Επειδή όμως το να βρεις καλό μπάτλερ στην εποχή μας δεν είναι ό,τι ευκολότερο, μια γερμανική εταιρεία αποφάσισε να τον υποκαταστήσει μηχανικά. Δημιούργησε λοιπόν το Care-o-Bot. Το ρομπότ που έχει στόχο να σας προσέχει.

Care-o-bot-1.jpg

Από το να σας βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού μέχρι το να σας φέρνει και να σας ανοίγει τις μπίρες σας.

Care-o-bot-5.jpg

Μάλιστα, σε αντίθεση με αντίστοιχες κατασκευές, το Care-o-Bot δεν είναι ένα ρομπότ που σχεδιάστηκε αρχικά για στρατιωτική χρήση και στη συνέχεια άλλαξε απλώς ρόλο ώστε να μπορεί να λειτουργήσει και σε άλλα περιβάλλοντα. Αντιθέτως έχει φτιαχτεί εξ ολοκλήρου για οικιακή χρήση. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κινηθεί χωρίς κανένα πρόβλημα μέσα σε ένα σπίτι. Οι αισθητήρες του δηλαδή εξασφαλίζουν ότι δεν θα χτυπάει κάθε τρεις και λίγο σε τοίχους και τραπεζάκια.

Care-o-bot-2.jpg

Μάλιστα, ανάλογα με το ποιες δουλειές θέλει κάθε χρήστης να αναλάβει το Care-o-Bot, η εταιρεία κατασκευής θα το εφοδιάσει και με διαφορετικούς αισθητήρες. Ως προς την αυτονομία του, αυτή θα καθοριστεί από το τι δουλειές θα το βάλετε να κάνει. Παρόλα αυτά υπολογίζεται ανάμεσα σε 3 και 5 ώρες καθώς η μπαταρία του είναι 30Ah.

Care-o-bot-4.jpg

Τι λέτε λοιπόν; Μήπως ήρθε η ώρα να αποκτήσετε τον προσωπικό σας μπάτλερ;

  

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}

 

 

 

Πηγή: http://wonderfulengineering.com/care-o-bot-is-your-personal-robotic-friend-that-will-help-you-with-everyday-tasks