Print this page

Το ραντεβού στο Παρίσι

 

 

 

Πλέον ελάχιστοι το θυμούνται. Και όμως, μια εποχή το Ραντεβού στο Παρίσι ( C'était un Rendezvous) ήταν μια από τις πλέον πολυσυζητημένες ταινίες μικρού μήκους.

 

 

 

Πρόκειται για ένα ημιερασιτεχνικό ταινιάκι γυρισμένο το 1976 από τον γνωστό Claude Lelouch. Η λήψη του έγινε με γυροσκοπική κάμερα στον προφυλακτήρα μιας Mercedes-Benz 450SEL 6.9 στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας στις 5.30 τα ξημερώματα και αν θέλετε να μάθετε πώς προέκυψε ο τίτλος, θα πρέπει να το δείτε μέχρι το τέλος.

Rendezvous1.png

Παραμένει μια κλασική ταινία γύρω από την οποία ακόμη γίνονται συζητήσεις ανάμεσα στους λάτρεις της ταχύτητας; Έπιασε άραγε, έστω και για λίγο, τα 200χλμ/ώρα το όχημα όπως ισχυριζόταν ο Lelouch ή όχι; Ήταν ο Lelouch που οδηγούσε το όχημα ή κάποιος οδηγός F1;

 

Λέγεται επίσης ότι μετά την προβολή του C'était un Rendezvous ο σκηνοθέτης συνελήφθη λόγω των άφθονων παραβιάσεων του γαλλικού ΚΟΚ που έγιναν για να γυριστεί!

Rendezvous2.jpg

Σε κάθε περίπτωση, αν και έχουν περάσει σχεδόν 40 χρόνια, το Ραντεβού στο Παρίσι παραμένει πραγματικά ξεχωριστό. Απολαύστε το!

 

 

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}