Print this page

Κρυμμένη ομορφιά : Η άμμος στο μικροσκόπιο!

 

Αυτές οι μακροσκοπικές φωτογραφίες μας επιτρέπουν να δούμε τα πράγματα από μια νέα οπτική. Μεγεθύνοντας 10, 100 ή ακόμα και 300 φορές και εστιάζοντας στις πιο μικρές λεπτομέρειες, είμαστε σε θέση να δούμε με κάθε λεπτομέρεια τα μικρότερα και πιο μικροσκοπικά σωματίδια της φύσης. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί τέτοια ομορφιά;

 

 

Οι μεγεθυμένες φωτογραφίες του Dr Gary Greenberg δείχνουν πως ακόμα και κάτι τόσο ασήμαντο όπως η άμμος, κάτω από τους σωστούς φακούς, μπορεί να γίνει αντιληπτή με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Αυτές οι πολύ κοντινές φωτογραφίες, οι οποίες μεγεθύνουν την άμμο μέχρι και 300 φορές, δείχνουν ότι κάθε κόκκος άμμου είναι μοναδικός με τον τρόπο του. 

 

ammos07.jpg

 

Ο Gary Greenberg, είναι ο άνθρωπος που εφηύρε τα υψηλής ευκρίνειας 3D μικροσκόπια με τα οποία τραβήχτηκαν αυτές οι φωτογραφίες. Μέχρι τα 33 του ήταν φωτογράφος και σκηνοθέτης. Κατόπιν, έκανε διδακτορικό στη βιοϊατρική έρευνα, και κάπως έτσι έφτασε στην εφεύρεσή του!

 

Κόκκοι άμμου από την παραλία στο νησί Maui, το δεύτερο μεγαλύτερο από τα νησιά της Χαβάης. Η φωτογραφία έχει μεγεθυνθεί 150 φορές!     

ammos01.jpg

 

18 κόκκοι άμμου σε μεγέθυνση…

ammos02.jpg

Άμμος από τη λίμνη Winnebigoshish στη Μινεσότα.

ammos03.jpg

“Είναι απίστευτο αν αναλογιστούμε ότι όταν περπατάμε στην παραλία, πατάμε πάνω σε μικροσκοπικούς θησαυρούς",  λέει ο Dr Greenberg. 

ammos04.jpg

Αυτό ο κρύσταλλος βρέθηκε στην άμμο της παραλίας Zushi στην Ιαπωνία και φαίνεται ότι περιέχει ένα ζαφείρι. 

ammos05.jpg

 Άμμος από την Ιαπωνία που μοιάζει με ζαφείρι. 

ammos06.jpg

Και τέλος, το αγαπημένο μας: Ένα μείγμα άμμου από όλο τον κόσμο με highlight τον κρύσταλλο σε σχήμα καρδιάς! Αυτοί οι κόκκοι προέρχονται από τη Χαβάη, την Ιαπωνία, την Καλιφόρνια, το Maui, την Ιρλανδία, τη Μινεσότα και τις Βερμούδες.  

ammos08.jpg

 

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}

 

 

Πηγή: http://www.facts.fm/sand-under-the-microscope-pics