Περιπλανηθείτε μαζί μας στα πιο συναρπαστικά και μυστηριώδη δάση του πλανήτη!

 

Δάσος Crooked

Βρίσκεται στη Δυτική Πολωνία και αποτελείται από περίπου 400 δέντρα με παράξενα σχήματα. Τα δέντρα φυτεύτηκαν γύρω στο 1930 και τροποποιήθηκαν με εργαλεία έτσι ώστε να σχηματίζουν μια γωνία 90 μοιρών στη βάση τους. Κανείς δεν είναι απόλυτα σίγουρος για το ακριβώς πώς ή το γιατί έγινε κάτι τέτοιο.

 

 

Sea of Trees (μια θάλασσα από δέντρα) 

dasi-Aokigahara.jpg

Το σκοτεινό και μυστηριώδες αυτό δάσος, γνωστό στους ντόπιους και σαν Aokigahara, βρίσκεται στην Ιαπωνία στη βορειοδυτική πλευρά του βουνού Fuji. Είναι τόσο πυκνό, που το μόνο που τα φυλλώματα των δέντρων επιτρέπουν σε ελάχιστες αχτίδες του ήλιου να 'κρυφοκοιτάζουν' το έδαφος. Το δάσος είναι πολύ ήσυχο. Και πώς να μην είναι άλλωστε; Αφού δεν υπάρχει καθόλου άγρια ζωή! Επίσης στο Aokigahara μπορεί κανείς να βρει και αρκετά κρυμμένα σπήλαια.

 

Δάσος Dark Entry  

dasi-dark-entry.jpg

Το 18ο αιώνα, το δάσος Dark Entry ήταν ένας οικισμός ονόματι Cornwall στο Κονέκτικατ των Η.Π.Α. Μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα, όλοι οι κάτοικοι είχαν φύγει, αφήνοντας μια πόλη-φάντασμα. Το δάσος βρήκε την ευκαιρία να αναπτυχθεί. Τα δέντρα πύκνωσαν και ρίζωσαν για τα καλά στο βραχώδες έδαφος. Κατά καιρούς, οι επισκέπτες έχουν δει και ακούσει διάφορα παράξενα πράγματα σ' αυτό το δάσος... Αυτόν τον καιρό, η ομάδα Dark Entry περιπολεί τη περιοχή, απομακρύνοντας τους καταπατητές.

 

Το Κόκκινο Δάσος

dasi-red-forest.jpg

Το Κόκκινο Δάσος ονομάζεται επίσημα το Δάσος του Σκουληκιού (Worm Forest) και βρίσκεται σε 6,2 μίλια μακριά από τη βάση του πυρηνικού σταθμού του Τσερνομπίλ. Μετά την καταστροφή του Τσερνομπίλ, όλα τα δέντρα στο δάσος πέθαναν. Ακόμη και σήμερα, η περιοχή παραμένει μία από τις πιο μολυσμένες περιοχές του κόσμου.

 

Hoia-Baciu

dasi-Hoia-Baciu.jpg

Οι ντόπιοι αποκαλούν αυτό το δάσος «Τρίγωνο των Βερμούδων της Ρουμανίας». Οι περισσότεροι φοβούνται τόσο ώστε δεν πλησιάζουν καν στο δάσος και εκείνοι που το έχουν τολμήσει όταν βγήκαν διαμαρτυρήθηκαν για κάποια σωματική ή διανοητική βλάβη. Μια χαρακτηριστική ιστορία του δάσους αφορά ένα βοσκό, ο οποίος μπήκε στο δάσος με τα 200 πρόβατά του και εξαφανίστηκε δια παντός. Φημολογείται γενικά ότι η περιοχή είναι ένας χώρος όπου εμφανίζονται UFO και παρατηρούνται μεταφυσικά και άλλα ανεξήγητα φαινόμενα.

 

To Αρχαίο Δάσος Wuda   

dasi-Wuda-Ancient-Forest.jpg

Ένα βαλτώδες δάσος ηλικίας 300 εκατομμυρίων ετών ανακαλύφθηκε από μια ομάδα ανθρακωρύχων στη βόρεια Κίνα, κοντά στην πόλη Wuda. Παρόλο που το δάσος είναι θαμμένο κάτω από ένα παχύ στρώμα ηφαιστειακής στάχτης, είναι εξαιρετικά διατηρημένο. Δε βρέθηκαν απολιθώματα ζώων, ωστόσο αναγνωρίστηκαν πολλά είδη φυτών που έχουν εξαφανιστεί εδώ και πολύ καιρό. Το 2012, οι επιστήμονες ολοκλήρωσαν την ανακατασκευή του δάσους σε μια έκταση 10.000 τετραγωνικών ποδιών.

 

Οι Αρδέννες 

dasi-ardennen.jpg

Οι Αρδέννες είναι μια τεράστια έκταση αποτελούμενη από δάση και λόφους και απλώνεται σε 3 χώρες: Βέλγιο, Γαλλία και Λουξεμβούργο. Η θέση των Αρδεννών τις κατέστησε ιδανικό σημείο για μάχες: Τον αιώνα που πέρασε, έγιναν εκεί 3 μάχες, συμπεριλαμβανομένης και της γνωστής Μάχης των Αρδεννών το 1944. Αυτή η γραφική περιοχή είναι σήμερα ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, πλούσιος σε ιστορία και φυσική ομορφιά. 

 

 

{fcomment width=600 mail_to=Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.}

 

 

 

Πηγή: http://www.facts.fm/unusual-forests/">http://www.facts.fm/unusual-forests 

Προτεινόμενα